Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Αγαπητά μου Παιδιά,

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ που δεν τιθασσεύεται, αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου. Το σήμερα γίνεται χθες εν ριπή οφθαλμού, και το αύριο σήμερα και χθες. Κι εμείς παρασυρόμεθα προς το τέρμα της πορείας μας, εκόντες άκοντες, παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, χωρίς αναστρέψιμη ελπίδα. Αυτή είναι η μοίρα των θνητών. Κι αλλοίμονο σ' εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρη την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου. Την απάντηση τη δίδει μόνο η χριστιανική πίστη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Κι εμείς συμπράττουμε σ' αυτό, άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό. Η ελευθερία μας είναι το κριτήριο της ευθύνης μας. Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους. Αλλοιώς είναι σάρκες, έκδοτοι σε πάθη ατιμίας, πρόθυμοι για κάθε τι που ευτελίζει την ύπαρξή μας. Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει.

ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζη σ' ένα κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρουομένων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού. Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών.

ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2008 - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Με πατρική αγάπη και ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ"


Ο Πάπας πίσω από την "Εκκλησία της Μακεδονίας"

Ο Νικόλαος Τσαρκνιάς είχε καθερεθή το 1992 από την Εκκλησία της Ελλάδος λόγο ομοφυλλοφιλίας με απόφαση του Συνοδικού δικαστηρίου. Στην συνέχεια ο Νικόλαος Τσαρκνιάς μοναχός της Μονής Αγίου Γεωργίου Κουσόβου Σκοπίων στο διάστημα 1999-2003 κατελήφθη να ιερουργεί στον ιερό ναό της Αγίας Χρυσής Ασιδαίας Πέλλας σε ημιυπόγειο ναό 200τμ ως ιερέας της αυτοαποκαλούμενης "Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Οχρίδας και πάσης Μακεδονίας" χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια του Υπουργείου Εθνικής Παιδίας και Θρησκευμάτων. Για τον παραπάνω λόγο του επιβληθει ποινή φυλακίσεως τριών μηνών και χρηματική ποινή 150 Ευρώ και έξοδα δίκης 29 ευρώ.

Τσαρκνιάς

Έκτοτε έχει στήλει μία επιστολή προς τους Μητροπολήτες Έδεσας ,Θεσαλονίκης , Βέρειας , Φλωρίνης ,Καστοριάς, Κιλκίς ,Κοζάνης και Κατερίνης μετά από έγκριση και προτροπή του Πάπα Ρώμης Ιωάννη-Παύλου Β' . Ποιο κάτω θα διαβάσετε την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ επιστολή και θα δείτε μερικές φωτογραφίες του ναού.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

ΤΣΑΡΚΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΑΙΑΚΗΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Καλούνται να εγκαταλείψουν τις Μητροπόλεις των και να φύγουν από την Μακεδονία

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Χρυσής Μογλενών, Σούμποτσκο (Αριδαία) Πέλλας Τηλ/Φαξ: 23840 - 23271

ШУБОЦКО 20 Φεβρουαρίου 2003

Προς τους σεβασμιότατους Μητροπολίτες

  • Εδεσσας Πέλλας και Αλμωπίας Καστορίας

  • Θεσσαλονίκης Πολυανής και Κιλκισίου

  • Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Βεροίας και Ναούσης

  • Σερβίων και Κοζάνης Κίτρους και Κατερίνης

Σ ε β α σ μ ι ό τ α τ ο ι

Ως γνωστόν από το 1870 μέχρι και το 1912 οι Μητροπόλεις της Αιγαιακής Μακεδονίας που αποτελούσε τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ανήκαν εν μέρει στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Ρωμαιορθόδοξου Πατριαρχείου Ισταμπούλ και εν μέρει στην Ορθόδοξη Βουλγαρική Εκκλησία. Από το 950 μΧ μέχρι και το 1767 οι παραπάνω Μητροπόλεις υπήγοντο εκκλησιαστικά και διοικητικά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Οχρίδας και πάσης Βουλγαρίας. Στην περίοδο αυτή περιλαμβάνεται και η Τουρκοκρατία.Το 1767 με μονομερή ενέργεια του Ρωμαιορθόδοξου Πατριαρχείο Ισταμπούλ καταργήθηκε η Αρχιεπισκοπή Οχρίδας και οι Μακεδονικές Μητροπόλεις υπήχθησαν βίαια στο Ρωμαιορθόδοξο Πατριαρχείο.

Τον Οκτώβριο 1912 ο Γκρεκικός στρατός κατέλαβε αιφνιδιαστικά την Αιγαιακή Μακεδονία και εξεδίωξε βίαια τους Βούλγαρους Μητροπολίτες και ιερωμένους προσαρτώντας αυθαίρετα τις αποκαλούμενες νέες χώρες στο Βασίλειο των Γκρεκών. Εκτοτε οι μητροπόλεις της Αιγαιακής Μακεδονίας περιήλθαν στην κυριαρχία του Γκρεκικού κράτους και υπάγονται τυπικά στο Ρωμαιορθόδοξο Πατριαρχείο Ισταμπούλ, από το 1928 όμως διοικούνται επιτροπικά από την Γκρεκική Εκκλησία την οποία εκπροσωπείτε.

Το 1966 η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ομόσπονδης Σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας Μακεδονίας ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη αποσσχισθείσα από το Ορθόδοξο Σερβικό Πατριαρχείο. Το 1991 η Δημοκρατία Μακεδονίας ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος και η Ορθόδοξη Μακεδονική Εκκλησία στην οποία ανήκω, απέκτησε πλήρη αυτονομία και διοικείται αυτοκεφάλως από τον παναγιώτατο Αρχιεπίσκοπο Οχρίδας και πάσης Μακεδονίας κ.κ. Μιχαήλ και στην συνέχεια από τον κ.κ. Στέφανο. Το 1999 εγκαινιάσθηκε στο Σούμποτσκο (Αριδαία) επαρχίας Μογλενών, ο ιερός Μακεδονικός ναός Σφέτα Ζλάτα (Αγία Χρυσή) στον οποίον ιερουργώ υπαγόμενος στηξν Αρχιεπισκοπή Οχρίδας. Ταυτόχρονα εκλέχθηκα Επίσκοπος Αιγαιακής Μακεδονίας από κληρικολαϊκή συνέλευση της Μακεδονίας.

Διά της παρούσης και εντός έξι (6) μηνών από σήμερον, σας καλούμε όπως εγκαταλείψετε τα ιστορικά εδάφη της Γκρεκοκρατούμενης Αιγαιακής Μακεδονίας μαζί με όλο τον Γκρεκικό κλήρο, και παραδώσετε τις Μητροπόλεις που κατέχετε αυθαίρετα από το 1912, στους εκπροσώπους της Ορθόδοξης Μακεδονικής Εκκλησίας που θα σταλούν από την Οχρίδα.

Η παραπάνω πράξη αποχώρησης την οποία υποχρεούσθε να εκτελέσετε άμεσα και αναντίρρητα αποτελεί εντολή του Παναγιώτατου Αρχιεπισκόπου Οχρίδας και πάσης Μακεδονίας κ.κ. Στέφανου μετά από έγκριση και προτροπή του Ηγέτη και Καθολικού Αρχηγού του Χριστιανικού κόσμου Πανιεροτάτου Ποντίφηκα και Πάπα Ρώμης Ιωάννη-Παύλου Β΄.

Ο Ελέω Θεού

Νικόδημος Τσαρκνιάς

Επίσκοπος Αιγαιακής Μακεδονίας

Κοινοποιείται

  • Αγία Εδρα, Κράτος του Βατικανού, Ιταλία

  • Αρχιεπίσκοπον Οχρίδας και πάσης Μακεδονίας

  • Προκαθημένους των Βαλκανικών Πατριαρχείων

  • Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, Ελβετία







Εδώ βλέπετε τον ναό που χτίζει ο Νικόλαος Τσαρκνιάς με χρηματοδότηση άγνωστων κέντρων του Εξωτερικού

Πρόσοψη του ναού

Ναός

Εσωτερική όψη του ημιυπογείου ναού

Ναός

πηγή : http://agwn.eu/joomla/content/view/373/2/


Δεν υπάρχουν σχόλια: