Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Τα δύο βαθύτερα μηνύματα του εθνικισμού

Απο τις 11 Νοεμβρίου 1942 έχουν περάσει 65 χρόνια... Αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερά σημαντική για μας τους εθνικιστές(και ιδιαίτερά της ΠΕΑΝ).Ο γραικύλος Πολύκαρπος Νταλιάννης προδίδοντας την ΠΕΑΝ , την οργάνωση που με βόμβα δέκα οκάδων δυναμίτη (14 κιλά) ανατίναξε τα γραφεία της ΕΣΠΟ όπου σκοτώθηκαν 43 Γερμανοι και 29 Έλληνες συνεργάτες τους , οδήγησε τους ναζιστές στην σύλληψή και μετέπειτα εκτέλεση κάποιων μελών της οργάνωσης.

Έτσι και σήμερα ο μεγαλύτερος εχθρός του ελληνισμού, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Η εσωτερική προδοσία , διχόνοιά και απειθαρχία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αυτοκαταστροφή. Για αυτό ο εθνικισμός , σε αντίθεση με τον μαρξισμό δεν διδάσκει την αντιπαλότητα μέσα στο έθνος , τα κόμματα , τις τάξεις που συγκρούονται... όχι ποτέ . Τα δύο βαθύτερα μηνύματα του εθνικισμού είναι η ενότητά και η τελειότητα.

Η ενότητά μέσα από την ομαδικότητα και την συλλογικότητα δηλαδή την πειθαρχία. Την πειθαρχία με όλην την σημασία της λέξεως, δηλαδή σε έχω πείσει(πειθώ) ότι αξίζω να σε αρχώ(αρχία) και έτσι το έθνος μπορεί να αντιμετώπισή των εχθρό με όλες του τις δυνάμεις. Την τελειότητά την εκφράζει , ο εθνικισμός , κατά ένα τρόπο σαν τον «νόμο της εξέλιξις» , μέσα από την αγωνιστικότητα και ανταγωνιστικότητά , μέσα στην φυσική πάλη των φυλών και εθνών μέσα από τα ψυχικά και κληρονομικά χαρίσματα του κάθε έθνους θα έρθει το άκουσμα της τελείωσις, της μοναδικότητας.

Δυο ιδιότητες αλληλένδετεςείναι η ενότητά και η τελειότητα. Το ένα δεν μπορεί να ύπαρξή χωρίς το άλλο. Ένα ιδεολογικό και πραγματικό εθνικιστικό κίνημα θα πρέπει να έχει στο αίμα του και στην ψυχή του αυτά τα δύο , αλλιώς δεν θα υπάρξει και αυτό. Αυτές είναι οι ρίζες του εθνικισμού και από αυτές καθορίζεται το μέλλον του.

Ελληνικό κάλος. Ελληνική τέχνη... σημάδια τελειότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: